Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Hoe lang staat een woning gemiddeld te koop?

Hoe lang een woning gemiddeld te koop staat hangt af van meerdere factoren. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw huis? Vraag dan, geheel vrijblijvend, een informatiegesprek aan. We adviseren en helpen je graag verder!

Hoe lang een woning gemiddeld te koop staat zegt niets over hoe lang jouw woning te koop zal staan. Dit hangt namelijk af van meerdere factoren.

Allereerst is de woningmarkt een belangrijke factor. In tijden van crisis duurt het (veel) langer voordat een woning wordt verkocht dan wanneer het goed gaat met de economie en er veel vertrouwen is in de woningmarkt.

Daarnaast zijn er grote verschillen per regio. In de grote steden en de randstad verkopen woningen doorgaans sneller dan daarbuiten.

Ook speelt de courantheid van een woning een belangrijke rol. Aparte woningen of woningen met een bijzondere ligging bijvoorbeeld, staan doorgaans langer te koop omdat de doelgroep voor dit soort woningen nu eenmaal kleiner is.

De staat van onderhoud speelt ook een belangrijke rol. Een woning die snel betrokken kan worden verkoopt doorgaans sneller dan een klus woning.

Verder zijn er verschillen tussen de prijsklassen. Woningen in de hogere prijsklassen staan gemiddeld langer te koop dan woningen in de lagere prijsklassen.

En dan de vraagprijs. Woningen met een scherpe vraagprijs krijgen relatief meer aandacht en bezichtigingen dan woningen die boven de markt geprijsd zijn.

En tot slot de woningadvertentie zelf. Advertenties met een goede aanbiedingstekst en scherpe foto’s die een volledig beeld geven van de woning trekken meer belangstelling, waardoor een woning uiteindelijk sneller verkoopt.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning. Vraag dan een informatiegesprek aan. We helpen je graag verder!

Bij Zelfverkopen.nl betaal je geen courtage achteraf, maar eenmalig een vaste lage prijs van € 1.098,-

Hiervoor ontvang je een zeer uitgebreid pakket aan diensten en een professionele fotoreportage van jouw huis!

Bereken wat je met
onze hulp kunt besparen

Geschatte woningwaarde

Bereken je besparing