Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Wat is courtage?

Courtage is de vergoeding voor de begeleiding door de makelaar bij de aan- of verkoop van een huis, uitgedrukt in een percentage van de verkoopprijs.

Iets uitgebreider:

In de traditionele makelaardij betaal je courtage aan de makelaar voor zijn begeleiding bij de aan- of verkoop van jouw huis. De courtage bedraagt meestal een percentage van de gerealiseerde verkoopwaarde van een huis. Gemiddeld is dit in Nederland zo'n 1,5% exclusief BTW met een minimum van € 3.500. Dit bedrag kan fors oplopen. Want hoe hoger de verkoopwaarde van je huis, hoe hoger de rekening die je van de makelaar ontvangt.

Een rekenvoorbeeld:
Stel je verkoopt jouw huis voor € 275.000, dan ben je bij een traditionele makelaar met een gemiddelde courtage € 4.991,25 inclusief BTW kwijt. Verkoop je jouw huis voor € 500.000 dan bedraagt de rekening € 9.075!

Verschil courtage makelaar
en lage prijs zelfverkopen.nl

Bij Zelfverkopen.nl betaal je geen courtage achteraf. Ook betaal je geen hoger bedrag bij een hogere verkoopwaarde. Bij Zelfverkopen.nl betaal je eenmalig de vaste lage prijs van € 1.098,- inclusief BTW. En die prijs is voor ieder huis hetzelfde, groot of klein. Je ontvangt dezelfde ondersteuning en kennis die je bij de traditionele makelaar ontvangt. Het enige verschil is dat je de bezichtigingen zelf begeleid en de aanbiedingstekst van jouw huis zelf schrijft. Want juist doordat je dat zelf doet, besparen wij enorm veel tijd en kunnen wij onze prijs laag houden. Én wij kunnen ons volledig richten op de zaken waar specifieke kennis voor nodig is. Zodat jouw huis wordt verkocht met het beste resultaat.

Bereken wat je met
onze hulp kunt besparen

Geschatte woningwaarde

Bereken je besparing

Bij Zelfverkopen.nl betaal je geen courtage achteraf, maar eenmalig een vaste lage prijs van € 1.098,-

Hiervoor ontvang je een zeer uitgebreid pakket aan diensten en een professionele fotoreportage van jouw huis!