Huis verkopen tijdens Coronacrisis - Update 14/12/2020 Lees meer

Het belang van professionele foto’s

Voor iedereen die regelmatig op Funda kijkt klinkt dit vast bekend. Je komt een potentieel mooie woning tegen. Je begint met scrollen door de foto’s. Al snel haak je af door de rommelige fotoreeks. Donkere foto’s, onscherpe foto’s en dan ook nog eens al die troep! Al snel klik je de woning weg. Afgeschreven!


Goede foto's - het beste visitekaartje

Zonde! Want als de foto’s goed waren, zou dit wel eens jouw droomhuis kunnen zijn. En als verkoper is dit zeker niet wat je voor ogen hebt. Want jij wil geen enkele koper missen. Kortom, jouw woning verdient de beste foto’s. Want dat is het beste visitekaartje.

Ieder zijn vak
In ieder van ons schuilt een fotograaf. Zeker met alle smartphones tegenwoordig, is het uitermate eenvoudig om (goede) foto’s te maken. Maar ondanks dat de kwaliteit van de camera’s in smartphones de laatste jaren enorm is verbeterd, is het verschil met foto’s genomen met professionele apparatuur nog altijd groot. Om die reden zit een fotoreportage door een professionele woningfotograaf, standaard in onze dienstverlening.  

De-personaliseer
Een goede foto is meer dan alleen rommel opruimen en op een knop drukken. Het heeft te maken met de juiste belichting en ook met de juiste hoek. Ondanks dat de woning nu nog jouw thuis is, is het voor een potentiele koper mogelijk zíjn thuis. Om die reden is het belangrijk om zoveel mogelijk persoonlijke items op te bergen. Denk aan knutsels van de kinderen, fotolijstijes, kleding, shampooflessen in de badkamer etc. Zo is het voor de nieuwe eigenaar makkelijker zichzelf in jouw huis te verplaatsen.

Ruim beter op dan ooit!
De woning hoeft natuurlijk niet helemaal leeg gehaald te worden. Als het maar fris en opgeruimd oogt. ‘Opruimen’ en ‘overbodige spullen’ zijn voor iedereen anders te interpreteren. Wat de één sfeervol vindt, kan de ander als een rommeltje ervaren. Daarnaast kunnen sommige accessoires of items storend zijn op een foto. Onze fotograaf kan je ter plekke advies geven. Kijkend door de lens, ziet de fotograaf precies welk item beter verplaatst of verwijderd kan worden. Hiervoor is altijd ruimte tijdens de sessie.

Geen enkele koper missen
Je kunt maar één keer een eerste indruk maken. Woningzoekenden kijken eerst naar de foto’s van de advertentie en maken op basis daarvan de beslissing of ze de woning willen bezichtigen of niet. Daarom zit een professionele fotoreportage standaard in onze dienstverlening. Zo helpen we je met het beste visitekaartje. Zodat jij geen enkele koper mist!

Deel dit artikel:

Recente artikelen