Hulp bij verkoop

Verkooptips & Tricks

Een woning zelf verkopen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Foto’s maken, een aanbiedingstekst schrijven, bezichtigingen begeleiden, zorgen dat de advertentie goed op Funda komt. Dit alles is niet moeilijk om te doen, maar vraagt wel wat tijd, aandacht en zorgvuldigheid. Een woning verkopen is tenslotte niet iets wat u dagelijks doet. Wij helpen u dan ook graag met enkele tips.

Aanbiedingstekst schrijven

Het schrijven van een goede aanbiedingstekst tekst is erg belangrijk voor het succes van uw advertentie op Funda en andere verkoopsites. Neem hier dan ook goed de tijd voor. Wij hebben alvast een aantal tips verzameld die u kunnen helpen om tot een sterkere aanbiedingstekst te komen.

Mocht u iets missen of vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

01

Denk na over de sterke punten van uw huis en alles wat uw huis bijzonder maakt (woongemak, authentieke details, renovatie, veel kamers, privacy, tuin, etc.).

02

Start met een opening die aantrekt en nieuwsgierig maakt.

03

Vermeld in uw openingsalinea de sterke punten van uw huis.

04

Vervolg met een uitgebreide omschrijving en leid de lezer rond door uw huis.

05

Hou de volgorde aan zoals u zelf door een huis zou lopen (hal - woonkamer - keuken - boven - slaapkamers - badkamer - studeerkamer - zolder - etc.)

06

Eindig met de buitenruimtes (tuin - garage - schuur - etc.)

07

Vermeld ook pluspunten van de omgeving (winkelcentra, scholen, natuur, stadscentrum, rust, cultuur, uitvalswegen, OV, etc.)

08

Kijk ook naar de aanbiedingstekst van andere woningen op onze site of op Funda.

09

Gebruik korte zinnen.

10

Vermijd taalfouten, afkortingen of moeilijke woorden.

11

Links naar websites, e-mailadressen of telefoonnummers zijn niet toegestaan. Funda verwijdert deze.

12

Als het u niet lukt om zelf een goede tekst te schrijven, dan kunnen wij u natuurlijk altijd helpen. Kijk op bij onze Extra diensten voor de mogelijkheden.

Vragen & Contact