Woning kopen

Over bieden en bezichtigen

In ons woningaanbod kunt u 24 uur per dag een woning bekijken, een vraag stellen, afspraken maken voor een bezichtiging of een bod uitbrengen. Om een huis te kopen doorloopt u een paar stappen.

1. Zoeken en bezichtigen

In ons woningaanbod heeft u een woning gevonden die aan uw wensen voldoet. U kunt een bezichtiging aanvragen via de knop ‘bezichtigen’ in de woningpresentatie. U kunt ook een mail sturen naar [email protected]. De verkoper begeleidt de bezichtiging zelf en maakt de afspraak. Dit kan ook ’s avonds of in het weekend.

2. Onderhandeling en koop

U heeft een woning bezichtigd en wil een bod uitbrengen. In de woningpresentatie op de site kan dat via de button ‘bod plaatsen’. U kunt het bod ook mailen naar [email protected]. Vermeld daarbij het adres waar u op biedt, de hoogte van het bod en aanvullend, de eventuele voorwaarden en de gewenste transportdatum.

Wij stemmen het bod af met de verkoper en nemen contact met u op. Het bod kan worden geaccepteerd, afgewezen of er wordt een tegenbod gedaan. Tijdens de onderhandelingen wordt niet alleen het bod besproken, maar komen ook de ontbindende voorwaarden en de gewenste transportdatum aan de orde.

Zodra een bod is geaccepteerd dient de koopakte zo snel mogelijk door beide partijen te worden ondertekend. Als wij de koopovereenkomst opstellen, dan coördineren wij dit traject. Indien de koopakte wordt opgesteld door een derde partij / notaris, zorgen wij er voor dat deze partij de beschikking krijgt over de informatie die nodig is om de koopakte op te kunnen stellen.

3. Hypotheek en taxatie

Om een huis te financieren wordt meestal een hypotheek afgesloten. Met een hypotheek gaat u een grote financiële verplichting aan voor een lange periode. Het is daarom belangrijk dat u zich goed laat informeren hierover. Voor het afsluiten van een hypotheek heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. Indien gewenst kunnen wij u bij deze zaken helpen.

4. Eigendomsoverdracht

Op de overeengekomen transportdatum gaat u met de verkoper naar de notaris. Daar wordt de akte van levering getekend, op voorwaarde dat de koopsom is bijgeschreven op de rekening van de notaris. De woning is nu officieel uw eigendom.