+ 63 meer
+ 62 meer

Amsterdam Klaprozenweg 51 G2

Algemene informatie

 • Vraagprijs 997.000
 • Type woning Tussenwoning
 • Soort woning Herenhuis
 • Bouwjaar 2019
 • Woonoppervlakte 178 m2
 • Aantal kamers 6
 • Aantal slaapkamers 3
 • Overzicht
 • Kenmerken
 • Media

Omschrijving

Wonen en werken in circulaire wijk Buiksloterham:
Het bruisende Buiksloterham (BSH) is als voormalig industriegebied onderdeel van de Noordelijke IJ-oevers, gelegen tussen de NDSM-werf en Overhoeks. De nieuwste wijk van Amsterdam, gelegen aan de zonnige zijde van het Ij, is een officiële circulaire stadswijk waar bewoners, bedrijven, (kennis)instellingen en de gemeente Amsterdam samenwerken aan de duurzame ontwikkeling van een gemengde woon-werk wijk die als voorbeeld dient voor vele wereldsteden. Hier richt men zich op duurzame energie, slim omgaan met grondstoffen, hergebruik, klimaatbestendigheid en duurzaam verkeer en vervoer. Het ontwikkelen van nieuwe modellen voor productie, consumptie, distributie en logistiek zijn onderdelen van de ontwikkeling. Zelfbouwpioniers van BSH hebben sinds 2012 de trend gezet en de eerste welstandsvrije woningen en appartementen gebouwd.
Ondertussen is de bouw van de wijk in volle gang. De grote projectontwikkelaars en corporaties zullen de komende jaren met grootschalige projecten de wijk verder verdichten tegen nog hogere kosten.
Dit is wellicht uw kans om op dit geliefd stukje Amsterdam, op vijf minuten fietsafstand van het Centraal Station vandaan een on-Amsterdams groot en kwalitatief woning te betrekken die er letterlijk en figuurlijk staat!

Uw eigen in particulier opdrachtgeverschap gebouwde woon-werkwoning in BSH:
Wij bieden u als ervaren zelfbouwers een unieke woon-werkwoning aan, die prachtig onder architectuur is gebouwd en verspreid is over maar liefst 5 woonlagen waarvan 3 echte woon-werk verdiepingen met alles er op en aan!
In de periode dat de meeste woningen in de wijk nog gebouwd moesten worden hebben wij als uw “toekomstige buren” in 2015 nogmaals de mouwen opgestroopt. Wij hebben getracht onze kennis en ervaring van het eerste project dat wij hebben gerealiseerd te gebruiken om een verbeterde variant neer te zetten. We kunnen vol trots concluderen dat het is gelukt!
Het project is gerealiseerd op een zuid, - zuidwest gelegen kavel van 6 x 33 meter en heeft een oppervlakte van 198 m2. Hierop zijn twee grote woon-werkwoningen gerealiseerd met in totaal 426 m2 bruto vloeroppervlak (bvo) verdeeld over een hoofdgebouw (vijf woonlagen), een bijgebouw (twee woonlagen) en een lange gang van 10 x 1,5 meter (één woonlaag) die beide gebouwen met elkaar verbindt in de tuinzone van de bouwkavel. Carport is ondergebracht in het bijgebouw en is gelegen aan de Kaasjeskruidstraat. Elke woning heeft de beschikking over één parkeerplaats.
De eerste en de twee verdieping van beide gebouwen, samen met de wooncorridor en de tuinzone vormen de benedenwoning die wij de “horizontale woning” noemen. Deze heeft een bvo van 218 m² en een netto oppervlak van rond de 190 m².
Wij bieden hier de bovenwoning te koop aan en noemen het “de verticale woning” met een bvo van 208 m² en rond de 180 m² netto vloeroppervlak en ruim 29 m² buitenruimte in de vorm van twee terrassen.
In beginsel blijven wij zelf de eigenaar van de horizontale woning, maar wij staan er ook voor in open om beide gebouwen aan één partij te verkopen. De twee woningen, integraal ontworpen, hebben dezelfde DNA en materialisering maar zijn qua karakter heel anders.

Kwaliteit, functionaliteit en oplevering:
De kavel van de linkerbuurman is door dezelfde architect (Ali Seçkin van Studio-Tan.nl uit Rotterdam) en met dezelfde prefabbeton leverancier (Haprekon uit Barneveld) maar los van elkaar gebouwd. Dit heeft geresulteerd in een prachtige industrieel ogende stadsvilla/herenhuis van uitzonderlijke kwaliteit. De buitengevels kunnen in een prachtig kleurenpalet van lichte pastelkleuren geschilderd worden, maar dit is niet noodzakelijk. Ook hier geldt: mooi industrieel is prachtig.
Uw woning is in zijn geheel voorzien van aluminiumkozijnen met driedaags glas en schuifpuien van HR++ en heeft een EPC 0. Mede door perfecte isolatie, een warmtepomp van Vaillant, een warmteterugwinning installatie en volledige vloerverwarming in het huis bent u van alle duurzame comfort voorzien. De zonnepanelen op het dak gaan jaarlijks ruim 7000kW leveren. De keuze en plaatsing van de panelen doen wij ook graag in overleg met u als mede-eigenaar. Hiermee voorziet de woning in zijn energiebehoefte. Alle wanden zijn glad gestuct en wit gesaust. Alle vloeren hebben een PU-gietvloer in de kleur van de kozijnen. Samen met drie vides die de bovenste drie woonlagen met elkaar verbinden ontstaat een geweldige beleving van ruimte, rust en licht. Open ruimtes kunnen met eenvoudige ingrepen heringedeeld worden met systeemwanden.
Er is veel liefde, aandacht, tijd en geld besteed aan de basiskwaliteit en volledigheid van het gebouw maar het is pas perfect als het voldoet aan uw woonwensen als toekomstige bewoners. Oprichting van de VvE, de afhandeling van praktische zaken en het zetten van puntjes op de “i” voor een “finishing touch” bespreken wij graag met u. Het gebouw is nagenoeg 50/50 gesplitst en het eigenaarschap komt straks op 50/50. Er loopt een aanvraag om de erfpachtregeling over te zetten naar de eeuwigdurende erfpacht. Deze aanvraag is overdraagbaar.

Entreehal, trappenhuis en eigen lift:
Uw bezoekers bellen aan op de videofoon-installatie en betreden via de eigen voordeur de ruime entreehal van 11,2 m² die maar liefst 3,2 meter hoog is. Links bevindt zich de meterkast voorzien van glasvezelaansluiting en een grote reservering voor een garderobekast. Rechts bevindt zich het traphuis met een brede trap van witte spijlen. De trapleuningen en de planken zijn van prachtig mahoniehout. De trap en de balustrades staan in de grondverf en dienen alleen nog naar eigen smaak geschilderd te worden. Hetzelfde geldt voor de plinten. Alle deuren en kozijnen zijn wel geschilderd. Onder de trap kunt u uw fietsen kwijt. Deze trap loopt door alle 5 woonlagen. In de hoek bevindt zicht uw eigen lift die op de tweede woonlaag na, op alle woonlagen stopt.

Tweede laag bevat het traphuis naar richting de derde woonlaag.

Derde woonlaag met garderobegang, eetkamer, hoofdkeuken, woonkamer, wc en terras:
Via het trappenhuis of de lift komt u op de derde woonlaag (2e verdieping) van in totaal 49 m² netto vloeroppervlak en 15 m² buitenruimte. U komt een nis tegen voor een inbouwgarderobe die u naar eigen wens kunt indelen. Rechts naast de lift is een moderne wc die prachtig is betegeld.
Links van de keukenruimte is gereserveerd voor een grote eettafel. De witte hoogglans keuken is van Duitse makelij en bestaat uit twee delen. Het zes meter lange lage deel is voorzien van een grijs composiet werkblad dat doorloopt tot de eetruimte. Hierin is koken, afspoelen afwassen en afzuigen verwerkt. Het hoge deel is 2,4 meter breed en bevat twee ovens waarvan één met een magnetronfunctie, grote koelkast, grote losstaande vriezer en opbergruimten. Alle keukenapparatuur is van de nieuwste lijn van kwaliteitsmerk Siemens met wififuncties.
De keuken loopt over in het woongedeelte waar alle mogelijke elektra en wifipunten zijn aangebracht. Hier bevindt zicht ook de thermostaat en de videofoon-installatie die naar wens uit te breiden is met een smartphonemodule. De twee vides boven vormen een speelse “brug” op de bovenste verdieping met balustrades die gemaakt van dezelfde mooie materialen als de trappen. De lichtval en de ruimtelijke beleving is werkelijk fenomenaal! Kom het zelf zien.
De kamerbrede schuifpui brengt u naar het overdekte terras van 15 m² voorzien van stopcontacten en verlichting. De wanden en plafonds van het terras zijn mooi afgewerkt met spagtelputz. Op de bitumen vloer komt de eindafwerking voor een veranda in uw keuze voor tegels of hout.

Vierde woonlaag met slaapkamers, badkamer, aparte wc en grote multifunctionele ruimte:
Via de trap of de lift komt u op de vierde woonlaag (derde verdieping). Links aan de Klaprozenweg-kant is een lichte ruime slaapkamer van 11,5 m2 waar ruimte is voor een inbouwgarderobe. De hoofdbadkamer is zes m² groot en naast deze kamer gesitueerd. Er is een aparte inloopdouche, een dubbele wastafel, spiegelkast, hoge kast en een wc. Alle kranen en douches zijn van het kwaliteitsmerk Grohe. Het ligbad met Whirlpoolfunctie is ruim. De badkamer heeft mooie details van tegelwerk in de wanden.
Tegenover de badkamer bevindt zich de lift en de aparte wc. De gang loopt over in “de brug” die is ontstaan door de twee vides links en rechts en komt uit op een zeer grote ruimte die multifunctioneel is te gebruiken als een (hoofd)slaapkamer, woonkamer of als werkkamer. Samen met de gang en de brug is de ruimte 31,5 m² groot. De kleine vide loopt verder naar boven waardoor een enorme diepte van 9 meter ontstaat. Hier zijn voor u kansen om de open ruimtes eenvoudig te personaliseren naar uw woonwensen maar u hoeft er principe niets meer aan te doen. Wij vinden het zo prachtig!

Vijfde woonlaag met technische ruimte, pantry, werkruimte, kleine badkamer
De trap of de lift brengt op de vijfde woonlaag (vierde verdieping) van ruim 40 m² netto vloeroppervlakte met als bestemming kantoor-aan-huis functie. Deze ruimte is verder naar smaak in te delen. Wij hebben in ieder geval de ruimte in twee kamers ingedeeld met een aparte wc met douchevoorziening. Ook hier bevindt zich een reservering voor een keuken/pantry met aansluitingen of een grote ingebouwde garderobekast. Deze verdieping is werkelijk fenomenaal, onder andere door het grote terras met een magnifiek uitzicht op het Ij en het prominente Pontsteigergebouw aan de overkant. Dit terras is links en rechts gedicht met glad beton maar is aan de bovenkant open. Het is eenvoudig mogelijk om de bovenkant dicht te maken als een soort kas met bijvoorbeeld een lichte constructie van aluminiumprofielen waarin meer zonnepanelen verwerkt kunnen worden. De grote schuifpui geeft toegang tot het terras.
Ter hoogte van de lift is een dakraam geplaatst voor meer lichtval.
Alle moderne installatietechnieken en de wasvoorzieningen zijn in de ruime technische ruimte geplaatst.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Verdiepingen

 • Begane Grond of Flat
  • Aantal kamers 2
 • Verdieping
  • Etage 1
  • Aantal kamers 2
  • Aantal slaapkamers 1
  • Etage 2
  • Aantal kamers 2
  • Aantal slaapkamers 2

Bestemming

 • Huidig gebruik leeg: woon-werk woning
 • Huidige bestemming Wonen - werken
 • Permanente bewoning ja
 • Recreatiewoning nee

Maten en Ligging

 • Liggingen
  • Ligging aan drukke weg,
   in woonwijk,
   vrij uitzicht,
   aan vaarwater
 • Inhoud 625 m2
 • Woonoppervlakte 178 m2
 • Buitenruimtes 29

Bouwjaar

 • Bouwjaar
  • Jaar 2019
  • Omschrijving Laatste afwerkingsissues in overleg
 • In aanbouw nee

Onderhoud

 • Binnen
  • Waardering uitstekend
  • Memo Alle wanden gestucted en wit geschilderd
 • Buiten
  • Waardering uitstekend
  • Memo Nieuwbouw

Schuur en/of berging

 • Soort inpandig
 • Voorzieningen
  • Voorziening voorzien van verwarming,
   voorzien van elektra
 • Isolatievormen
  • Isolatie volledig geïsoleerd
 • Totaal aantal 1

Diversen

 • Bijzonderheden
  • Bijzonderheid dubbele bewoning mogelijk
 • Isolatievormen
  • Isolatie volledig geïsoleerd
 • Dak
  • Type plat dak
  • Materialen
   • Materiaal bitumineuze dakbedekking
  • Toelichting warmtepomp op dak

Keurmerken

 • Keurmerk Bouwkundige Keuring

Installatie

 • Soorten warm water
  • Warm water zonnecollectoren,
   elektrische boiler eigendom

Voorzieningen

 • Voorziening lift

Tuin

 • Tuintypen
  • Tuintype geen tuin

Garage

 • Soorten
  • Soort carport

Bij Zelfverkopen.nl betaal je geen courtage achteraf, maar eenmalig een vaste lage prijs van € 1.098,-

Hiervoor ontvang je een zeer uitgebreid pakket aan diensten en een gratis professionele fotoreportage van jouw huis!