Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

NVM Vragenlijst

De NVM Vragenlijst is een uitgebreid formulier waarop alle informatie over een te verkopen woning staat beschreven.

Iedere verkoper is namelijk verplicht om uitvoerig informatie te verstekken over zijn of haar woning. Dit is de zogenaamde mededelingsplicht. Het doel van de vragenlijst is dan ook om de verkoper te helpen om aan zijn of haar mededelingsplicht te voldoen. De lijst dient (voor zover bekend) naar waarheid ingevuld te worden. Het ingevulde formulier zal bij een onderhandeling, of op een ander gewenst moment aan de koper of aankopend makelaar worden toegezonden.

De vragenlijst bevat vragen over de toestand en het onderhoud van de woning. Zo worden zaken besproken als installaties en riolering. Daarnaast wordt in deze vragenlijst het voorschot op energienota’s aangegeven. Wanneer er bepaalde contracten en garanties (door)lopen, dienen deze ook te worden vermeld. Tevens wordt u gevraagd om een aantal vragen te beantwoorden inzake de bodem en mogelijke verontreiniging.

Als gebreken en dergelijke op tijd gemeld worden, kan de NVM makelaar ervoor zorgen dat daarover goede afspraken met de koper gemaakt worden. Als een gebrek bekend is maar niet wordt gemeld, dan kan de koper de verkoper daar achteraf alsnog aansprakelijk voor stellen (verborgen gebrek).

Bij Zelfverkopen.nl betaal je geen courtage achteraf, maar eenmalig een vaste lage prijs van € 1.098,-

Hiervoor ontvang je een zeer uitgebreid pakket aan diensten en een professionele fotoreportage van jouw huis!