Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Zelf je huis verkopen

 1. Woning aanmelden
 2. Taxatie en advertentie
 3. Verkoopstrategie en bezichtiging
 4. Onderhandelen en verkopen

Jij doet het leuke deel van
de verkoop, wij doen de rest!

Plan informatiegesprek
Start verkoop

Wij hebben het verkoopproces opgedeeld in eenvoudige stappen. Wij helpen je met de ingewikkelde zaken en nemen erg veel uit handen. Er worden zelfs professionele foto's gemaakt! En als je vragen hebt? Dan staan we altijd voor je klaar.

1. Woning aanmelden

Maak een account aan en voer je gegevens in. Je hebt nu de eerste stap gezet om je woning te verkopen! Het systeem leidt je stap voor stap door alle kenmerken van jouw woning heen. Zodra je aanmelding bij ons binnen is ontvang je een e-mail met de vervolgstappen. Binnen drie werkdagen neemt een NVM-taxateur contact op voor de woningopname en een woningfotograaf voor foto’s op Funda.

 • Een eenvoudig systeem
 • Direct een e-mail met vervolgstappen
 • Binnen 3 dagen contact met een taxateur
 • Hoe zit het met de gratis fotoreportage van mijn huis?

  Ons doel is: het beste verkoopresultaat voor jouw huis! En daar hoort een professionele fotoreportage bij. En daarom ontvang je die standaard van ons zodra jij jouw woning bij ons in de verkoop plaatst. En dat kost je niets extra. Zodra je je hebt aangemeld wordt er een afspraak gemaakt met de fotograaf. Uiteraard op een moment dat jij er klaar voor bent.

 • Welke zaken moet ik zelf nog aanleveren?

  Om een woning te verkopen is er een aantal gegevens nodig. Wat wij voor je kunnen opvragen, dat regelen wij. Zoals de kadastrale aktes (denk aan de Akte van levering, Splitsingsakte, Kadastrale gegevens van de woning, e.d.). Dan blijven er enkele dingen over voor jezelf: – Kopie legitimatiebewijs van alle eigenaren van de woning – Ingevulde lijst van zaken die je mee wilt verkopen – Ingevulde vragenlijst van de NVM En in geval van een appartementsrecht ook: – Documenten van de Vereniging van Eigenaren – Ingevulde VvE vragenlijst

 • Wat doen jullie allemaal voor mij?

  Onze dienstverlening is meer dan compleet. Zelfs de foto's laten we voor je maken door een professionele woningfotograaf. Het enige wat je zelf doet is het begeleiden van de bezichtigingen en het invullen van de woninggegevens. De rest regelen wij voor je. Onderstaande button geeft een een overzicht.

  Wat je van ons krijgt

2. Taxatie en advertentie

Nu gaat het echt beginnen! Een NVM-taxateur komt bij je thuis om jouw woning op te nemen en in te meten. Zijn bevindingen legt hij vast in een verslag, waarin ook een advies staat over de vraagprijs. De woningfotograaf maakt foto’s om jouw huis uitstekend op Funda te presenteren. Bij het Kadaster vragen wij de relevante stukken voor je op. Daar heb jij dus geen omkijken meer naar. Jij kunt je volledig toeleggen op de advertentie op Funda.

 • Woningopname door NVM taxateur
 • Foto's door professionele fotograaf
 • Kadastrale stukken voor je opgevraagd
 • Mag ik zelf de vraagprijs bepalen?

  Ja, dat mag. Van onze taxateur ontvang je een waarde-indicatie. Dat helpt je om een goede en reële vraagprijs te bepalen. Want een te hoge vraagprijs leidt ertoe dat je nauwelijks tot geen bezichtigingen krijgt en je woning niet wordt verkocht (of heel lang te koop staat). En als je vraagprijs te laag is, dan doe je jezelf tekort. Tijdens het verkoopstrategie gesprek wordt de vraagprijs ook besproken. Op basis van de gewenste strategie geeft de makelaar advies. Uiteindelijk bepaal jij wat de vraagprijs wordt.

  Anderen lazen ook: Ik ben het niet eens met het vraagprijsadvies van de taxateur.

 • Hoe schrijf ik een goede aanbiedingstekst?

  Het schrijven van een goede aanbiedingstekst tekst is erg belangrijk voor het succes van uw advertentie op Funda en andere verkoopsites. Neem hier dan ook goed de tijd voor. Wij hebben alvast een aantal tips verzameld die u kunnen helpen om tot een sterkere aanbiedingstekst te komen.

  Tips Aanbiedingstekst Schrijven
 • Hoe lang duurt het voordat mijn huis op Funda staat?

  Dat is afhankelijk van hoe snel de taxateur en de fotograaf bij je terecht kunnen en het dossier compleet is. Gemiddeld duurt het anderhalve week tot veertien dagen, maar soms gaat het nog sneller. Maar ook hier geldt, haastige spoed is zelden goed. Je kunt immers maar een keer een eerste indruk maken!

3. Verkoopstrategie en bezichtigingen

De advertentie is klaar en alle documenten zijn verzameld. Met één van onze makelaars wordt nu de verkoopstrategie besproken. Hiermee zetten we de laatste puntjes op de ‘i’ en kan jouw woning perfect op Funda worden gepubliceerd. Jouw huis staat nu te koop! Bezichtigingsaanvragen komen bij ons binnen. Wij geven deze door aan jou, zodat je zelf een afspraak kunt maken met de geïnteresseerde. Overdag, ’s avonds, in het weekend. Wanneer het jou uit komt!

 • Een doordachte verkoop-strategie
 • Je huis perfect op Funda
 • Bezichtigingen wanneer het jou uitkomt
 • Hoe weet ik of iemand mijn woning wil bezichtigen?

  Bezichtigingsaanvragen komen bij ons binnen. Telefonisch of via de mail. De gegevens van de geïnteresseerde mailen we zo snel mogelijk door aan jou. Zo kun je zelf een afspraak maken. Overdag, 's avonds of in het weekend. Wanneer het jou en de geïnteresseerde uit komt.

 • Wat wordt er tijdens het verkoopstrategiegesprek besproken?

  Tijdens het verkoopstrategiegesprek loopt de makelaar de woningadvertentie zorgvuldig door. Is de advertentie volledig, zijn er tips ten aanzien van de tekst of de foto’s, hoe zit het met de vraagprijs, komt de advertentie goed in beeld op Funda etc. De makelaar zal tips geven en adviseren. Je kunt zelf bepalen welke tips nuttig voor je zijn. Alle vragen die je zelf hebt kunnen uiteraard ook gesteld worden. Vragen over de advertentie, maar ook over het begeleiden van bezichtigingen of hoe om te gaan met biedingen bijvoorbeeld. De makelaar of vastgoedadviseur neemt alle tijd om er voor te zorgen dat de verkoop met een goed gevoel van start kan.

 • Hoeveel tijd moet ik inplannen voor een bezichtiging?

  De tijd die een bezichtiging kost is afhankelijk van de omvang van een huis, van degene die rondleidt en van degene die komt kijken. Een bezichtiging kan in een half uur worden gedaan. Neem voor de eerste bezichtigingen de tijd. De ervaring leert hoe lang de bezichtigingen bij u gemiddeld duren.

  Anderen lazen ook: Zelf bezichtigingen begeleiden.

  Tips bezichtiging begeleiden

4. Onderhandelen en verkopen

En dan is er een bod! Zodra er een bod binnenkomt, neemt één van onze ervaren makelaars dezelfde dag contact met je op. Hij bespreekt het bod en voert de onderhandelingen voor je. Dat doet hij uiteraard in continu overleg. Jij zit aan het roer. De makelaar adviseert. Zodra er een overeenkomst is maken we de NVM-koopakte op. Alle afspraken en voorbehouden worden zorgvuldig vastgelegd. En zodra de koopakte is ondertekend, kun je een feestje vieren. Jouw huis is verkocht!

 • Direct contact bij een bod
 • Onderhandelen door NVM-makelaar
 • Verkoop vastgelegd in NVM-koopakte
 • Hoe verlopen de onderhandelingen?

  Zodra er een bod op jouw woning wordt uitgebracht nemen we contact met je op. Met jouw makelaar bespreek je wat je van het bod vindt en wat jouw wensen zijn. Je kunt het bod accepteren, afwijzen of een tegenvoorstel plaatsen. Samen bepaal je de strategie. Jouw makelaar adviseert, maar jij bepaalt welke stappen er gezet worden. Jouw makelaar is het aanspreekpunt voor de kopende partij en staat voor jou in de wind. Er worden afspraken gemaakt over de koopsom, de transportdatum en de eventuele voorbehouden. En zodra er een overeenkomst is, dan zorgen wij ervoor dat alles zorgvuldig wordt vastgelegd in een NVM koopakte.

 • Wanneer ontvang ik de NVM koopakte?

  De koopakte ontvang je zo snel mogelijk. Zodra er overeenstemming is over de verkoopprijs, transportdatum en de aanvullende voorwaarden worden alle gegevens verzameld en bevestigd in een mail aan alle partijen. Zodra we deze gegevens ontvangen hebben en de notariskeuze bekend is, maken we direct de NVM koopakte op. Het liefst de volgende dag, maar uiterlijk drie werkdagen hierna sturen we de koopakte naar alle betrokken partijen.

 • Kan ik jullie met al mijn vragen bellen?

  Ja! Met al je vragen kun je bij ons terecht. Of dat nu gaat over het begeleiden van bezichtingen, over de advertentie, de werkwijze of de koopakte...we helpen je met alles om jouw woning zo goed mogelijk te verkopen.

In vier stappen samen
naar een succesvolle verkoop

Wat levert het op

Zelf je huis verkopen is eenvoudig met behulp van ons stappenplan.

Lees wat je kunt besparen