Onze dienstverlening is persoonlijk, scherp geprijsd en zeer uitgebreid. Wil jij weten wat wij voor je doen? Lees meer

Hoe kan ik besparen op mijn makelaarskosten?

Het verkopen van een woning brengt kosten met zich mee. Makelaarskosten maken daar ook deel van uit. Hoe kun je besparen op de makelaarskosten?

Wat kost een makelaar gemiddeld?

Een full-service makelaar rekent gemiddeld rekent een percentage van de koopsom als courtage. Omgerekend bent u al snel minimaal €4.500,-, inclusief BTW kwijt.

Naast het inschakelen van een traditionele NVM-makelaar is er een andere optie, nl. de internetmakelaar. 

Fors besparen kun je zelf!

Bij een internetmakelaar doet de klant een aantal zaken zelf. Denk daarbij het schrijven van de aanbiedingstekst en het begeleiden van de bezichtiging. De internetmakelaar plaatst de woning volwaardig op Funda en begeleidt de klant inhoudelijk net zoals dat bij een traditionele makelaar ook gebeurd. Van begin tot aan het opstellen van de koopakte.

Doordat de internetmakelaar tijd bespaart kan hij zijn diensten tegen een fors lagere courtage aanbieden. En daarmee bespaart jij als klant duizenden euro's!

Let op de inhoud van het verkooppakket
Er zijn verschillende internetmakelaars. Makelaarsland is de grootste, maar ook de duurste. Aan de andere kant zijn er ook kleinere spelers zoals e-makelaar. E-makelaar plaatst jouw huis al voor €575,- op Funda. Je ontvangt dan een zeer uitgekleed basispakket aan diensten. Naar keuze kun je het pakket van e-makelaar altijd weer aanvullen met extra diensten.

Zelfverkopen.nl heeft een zeer uitgebreid verkooppakket dat slechts €1.098,-.kost. Dit pakket is vergelijkbaar met het verkooppakket van Makelaarsland, alleen ontvang je er bij Zelfverkopen.nl ook nog een professionele fotoreportage bij. Daarnaast vraagt Zelfverkopen.nl ook alle Kadastrale aktes voor je op, dus ook daar hoef je niet meer naar om te kijken.

Ook als je voor een internetmakelaar kiest is het belangrijk dat je in zee gaat met een NVM-kantoor. Want ook hier geldt dat een NVM-kantoor werkt volgens de NVM-richtlijnen en dat jouw woning volwaardig op Funda wordt geplaatst.

Bereken wat je met
onze hulp kunt besparen

Geschatte woningwaarde

Bereken je besparing

Bij Zelfverkopen.nl betaal je geen courtage achteraf, maar eenmalig een vaste lage prijs van € 1.098,-

Hiervoor ontvang je een zeer uitgebreid pakket aan diensten en een professionele fotoreportage van jouw huis!